Menu
Lunch
Lunch
Diner
Diner
Wijnkaart
Wijnkaart
Reserveren
Reserveren

Limoncello, het perfecte digestief

Limoncello is een Italiaanse alcoholische drank, met een alcoholpercentage van tussen de 25 en 30 procent, die wordt gemaakt van citroenen. Het is vergelijkbaar met de Nederlandse citroenbrandewijn.

Het is een likeur die vooral bereid wordt in het zuiden van Italië, rond de golf van Napels, langs de Amalfikust en op het eiland Capri. Limoncello wordt ook geproduceerd op Sicilië, Sardinië en Malta en zelfs in Frankrijk en Californië.

Traditioneel werd limoncello gemaakt met citroenen uit de omgeving van Sorrento. Later werden ook citroenen uit andere regio's gebruikt. Alleen limoncello die met citroenen uit de omgeving van Sorrento wordt gemaakt mag de naam Liquore di Limone di Sorrento I.G.P. dragen. De aanduiding IGP (Indicazione geografica protetta, in het Nederlands: beschermde geografische aanduiding) garandeert dat er Sorrento-citroenen zijn gebruikt.

Pasto maakt eigen Limoncello

In onze keuken maken wij het het liefst alles zelf en met verse producten. Zo ook de limoncello die u van ons krijgt na het eten. Op dit moment hebben wij 4 verschillende smaken:

1 Citroen (traditioneel)
2 Citroen met basilicum
3 Sinaasappel met rode peper en koffiebonen
4 Steranijs

Zelf limoncello maken?

Wat is er lekkerder dan op een zomerse dag genieten van de avondzon met een ijskoude limoncello? Of gewoon na het eten met vrienden. Je waant je meteen in Italië.

Dit is ons recept voor de traditionele limoncello:

benodigdheden

- 1 liter alcohol (96 procent)
- de schil van 6 citroenen
- 800 gram suiker
- 1 liter water
- een wekpot

Was de citroenen goed en droog ze af. Schil de citroenen zo dun mogelijk en probeer geen witte velletjes mee te schillen want daar wordt de limoncello bitter van.

Doe de citroenschillen in een weckpot en schenk de alcohol erbij. Dek de pot af en zet deze 15 tot 20 dagen op een donkere koele plek. Koud en donker bewaren heeft de voorkeur. Elke dag de pot schudden.

Na deze 15 tot 20 dagen breng je in een pannetje suiker en water al roerend aan de kook. Haal de pan van het vuur, dek hem af en laat afkoelen.

Voeg het afgekoelde suikerwater vervolgens toe aan het mengsel van citroenschillen en alcohol. Zeef het geheel, schenk de limoncello in een (gesteriliseerde) fles of flessen en sluit deze af. Zet de flessen op een koele donkere plek. Na een week – je mag de limoncello ook gerust twee weken op smaak laten komen – is je limoncello klaar.

Serveer de limoncello koud uit de koelkast of ijskoud uit de vriezer.

Cin cin!

Naar het overzicht

Openingstijden

Restaurant:

Maandag 12.00 - 23.00 uur
Dinsdag t/m Vrijdag 10.00 - 23.00 uur
Zaterdag 11.00 - 24.00 uur
Zondag 12.00 - 23.00 uur

Keuken:

Lunch
Dagelijks 12.00 - 16.00 uur
Diner
Dagelijks 17.00 - 21.30 uur

Route

Westpolderplein 44-46
2652 KV Berkel en Rodenrijs
Randstadrail halte Berkel Westpolder

Bel ons

010 - 31 33 953

Volg ons op:

Facebook Pasto

Terug naar boven